PASSIÓ segons St. MARC de J.S.Bach  

Cap de Crist, pintat al fresc al sXIV
Abadia BENEDICTINA de Viboldone- MILÀ

Chor N 1 "Geh, Jesu..." 5'23 (comença amb una petita pausa)

“Vés Jesús, vés cap al turment!
Jo ploraré sense parar, fins a l'hora que Tu retornaràs per concedir-me la teva gràcia, i aleshores seré perdonat.

Oh testa abans bellament ornada amb la teva glòria,
i ara salvatgement menyspreada!. 
Jo et saludo."


Seguint l'evangeli de Marc del cB, escoltarem aquesta versió de la Passió de J.S. Bach, recentment reconstruïda per Ton Koopman.

De les 4 Passions que se sap va escriure Bach, només s'han conservat íntegrament els manuscrits de les de St. Joan i St. Mateu.

Diu Koopman, gran especialista i estudiós de tota l'obra de Bach:
Em vaig imaginar a Bach, donant-me en una lliçó de composició, el treball següent: "Aquí tens un llibret, posa-hi música utilitzant tot el que tu puguis de les obres que jo he composat fins avui (1773), ja que les coneixes tan bé. Tot el que no hi trobis, composa-ho tu mateix amb el meu estil". I jo he consultat totes les partitures de cantates per veure els passatges que em podien servir.

Com en totes les passions de Bach, l'evangelista recita el text. Les Àries i els Corals són comentaris piadosos per meditar. Les turbes fan el Cors. I els personatges principals, com Jesús o els apòstols, prenen la veu al narrador.

El fragment que esteu escoltant correspon al Chor d'inici, N1, de la 1a Part interpretat per The Amsterdam Baroque Orchestra i Choir, dirigit per Ton Koopman

Markus-Passion BWV 247
ERATO 2000