PASSIÓ segons St. MARC de J.S.Bach - II

Jesús lloa la dona que l'hi ha ungit els peus. 
L'evangelista anuncia la traïció de Judes.

Cap de Crist, pintat al fresc al sXIV. Abadia BENEDICTINA de Viboldone- MILÀ

Recitatius N 6 "Lasset sie zufrieden..." 2'22 
Jesús:

“Deixeu-la! Per què la molesteu? Ha fet amb mi una bona acció. De pobres en tindreu sempre amb vosaltres i els podreu fer el bé sempre que voldreu. A mi, en canvi, no sempre em tindreu. Aquesta dona ha fet el que podia fer. s'ha anticipat a ungir el meu cos, preparant-lo per a la sepultura. Us asseguro que quan l'evangeli serà anunciat per tot el món, també recordaran aquesta dona, dient que ho ha fet bé."
Evangelista:
“Judes Iscariot, un dels dotze, va anar als grans sacerdots per lliurar-los Jesús. Ells se'n alegraren, i li van prometre diners. Judes es va posar a buscar l'ocasió de lliurar-los-el."

Deixem que la veu de Jesús ressoni plena d'AMOR, dins nostre, recordant aquesta seva HORA. I sentim el dol per tantes traïcions, ben actuals.

Seguint l'evangeli de Marc del cB, escoltarem aquesta versió de la Passió de J.S. Bach, recentment reconstruïda per Ton Koopman.

De les 4 Passions que se sap va escriure Bach, només s'han conservat íntegrament els manuscrits de les de St. Joan i St. Mateu.

Diu Koopman, gran especialista i estudiós de tota l'obra de Bach:
Em vaig imaginar a Bach, donant-me en una lliçó de composició, el treball següent: "Aquí tens un llibret, posa-hi música utilitzant tot el que tu puguis de les obres que jo he composat fins avui (1773), ja que les coneixes tan bé. Tot el que no hi trobis, composa-ho tu mateix amb el meu estil". I jo he consultat totes les partitures de cantates per veure els passatges que em podien servir.

Com en totes les passions de Bach, l'evangelista recita el text. Les Àries i els Corals són comentaris piadosos per meditar. Les turbes fan el Cors. I els personatges principals, com Jesús o els apòstols, prenen la veu al narrador.

El fragment que esteu escoltant correspon al Chor d'inici, N1, de la 1a Part interpretat per The Amsterdam Baroque Orchestra i Choir, dirigit per Ton Koopman

Markus-Passion BWV 247
ERATO 2000