PASSIÓ segons St. MARC de J.S.Bach - III
Cap de Crist, pintat al fresc al sXIV. 
Abadia BENEDICTINA de Viboldone- MILÀ

Demanem a Jesús on vol que nosaltres li preparem aquesta PASQUA 

Cor N 9 "Wo witt du..."  1'45
 
“¿On vols 
que anem a preparar-te la PASQUA? "

(I recordem, també, la resposta de Jesús (Mt 26 18): "...a casa teva vull celebrar la Pasqua amb els meus deixebles"

Seguint l'evangeli de Marc del cB, escoltarem aquesta versió de la Passió de J.S. Bach, recentment reconstruïda per Ton Koopman.

De les 4 Passions que se sap va escriure Bach, només s'han conservat íntegrament els manuscrits de les de St. Joan i St. Mateu.

Diu Koopman, gran especialista i estudiós de tota l'obra de Bach:
Em vaig imaginar a Bach, donant-me en una lliçó de composició, el treball següent: "Aquí tens un llibret, posa-hi música utilitzant tot el que tu puguis de les obres que jo he composat fins avui (1773), ja que les coneixes tan bé. Tot el que no hi trobis, composa-ho tu mateix amb el meu estil". I jo he consultat totes les partitures de cantates per veure els passatges que em podien servir.

Com en totes les passions de Bach, l'evangelista recita el text. Les Àries i els Corals són comentaris piadosos per meditar. Les turbes fan el Cors. I els personatges principals, com Jesús o els apòstols, prenen la veu al narrador.

El fragment que esteu escoltant correspon al Chor d'inici, N1, de la 1a Part interpretat per The Amsterdam Baroque Orchestra i Choir, dirigit per Ton Koopman

Markus-Passion BWV 247
ERATO 2000